Руска кралица на красотата се омъжи за султана на Малайзия. Оксана Воеводина станала жена на 49-годишния Мохамед Пети на пищна церемония в руската столица. Твърди се, че по-рано през тази година тя приела исляма.

25-годишната дъщеря на лекар, която печели титлата "Мис Москва" през 2015 г., преди това е работела като модел в Китай и Тайланд, пише "Дейли мейл".

Оксана е 24 години по-млада от Мохамед Пети, султан на Келантан. Пълното име на младоженеца е Тенгку Мохамед Фарис ибни Тенгку Исмаил Петра.

Церемонията се състояла на 22 ноември в концертна зала в московското предградие Барвиха, съобщава Islam News. Владетелят на Малайзия, който е на трона от 2016 г., не е дал детайли за това как е срещнал руската си съпруга.

В предишни свои медийни изяви Воеводина разказвала, че като ученичка била "нещо като хулиганка". "Харесвах скейтъри, байкове, момчета, които се състезаваха. Обичах и аз да карам колело", казва тя.

Тя е споделяла, че "мъжът трябва да е глава на семейството и да не печели по-малко от съпругата си".

Според присъстващи на сватбеното тържество на него не е имало алкохол. Султанът бил в традиционна малайзийска носия, а булката - в бяла сватбена рокля. Тя приела мюсюлманското име Риана. В туитър се появи нейна снимка с хиджаб.

Според малайзийския новинарски сайт rakyatku.com бившата кралица на красотата приела исляма на 16 април 2018 г.

За Воеводина обаче няма много информация, освен че преди три години става Мис Москва. Смята се, че е завършила бизнес факултета на елитния университет по икономика "Плеканов".

Оксана твърди, че осъзнала силата на красотата си, когато станала студентка.

"Бях най-високата в класа в училище и най-слабата и малко се притеснявах от това", разказва тя по-рано.

В университета обаче разбрала, че това е силната ѝ страна.

"Момчетата започнаха да ми обръщат внимание и се заглеждаха много по-често от по-пълните и неособено високи момичета", добавя тя.

След като печели титлата си, тя обяснява, че хобито ѝ е дизайнът на дамски дрехи и бански костюми.

Майка ѝ е участвала в местен конкурс за красота в Пенза в началото на 90-те години, малко след краха на СССР.  Баща ѝ е лекарят ортопед Андрей Гортабенко, майка ѝ е пианистка. В модните си изяви Оскана е носела бащината фамилия на майка си - Воеводина. Според медиите в Малайзия тя вече ще носи името Риана Оксана Горбатенко или Реана бинти Абдулалах.

Малайзийският султан е английски възпитаник - завършил е Оксфорд. По-късно е посещавал и Европейското бизнес училище в Лондон. Негов наследник в момента е по-младият му брат Тенгку Мохамед Фаиз Петра. Мохамед Пети е разведен от 2008 г. Малайзия е конституционна монархия с избираем монарх.

Официално съобщение от двора на малайзийския дворец за сватбата и новата му съпруга засета няма.