Протестите на различни професионални и социални групи продължиха и днес. Няколко десетки пенсионери излязоха на протест пред Народното събрание с искане за по-високи пенсии. Днес в парламента се гледа държавният бюджет.

За кратко при пенсионерите дойде лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщи пресцентърът на БСП.

"Днес продължаваме битката за вас. Всички разбират, че с такива пенсии днес не може да се живее при увеличени цени на ток, парно, вода, хляб и лекарства", заяви Нинова.

Според нея пенсиите трябва да се увеличат, така че възрастните хора да живеят достойно.

"Защото цял живот сте дали за България. И днес ние, младите, вашите деца и внуци, сме длъжни да ви осигурим достойни старини", каза Нинова.

И отново припомни, че заплатите на депутатите ще се повишават, което е несправедливо.

"Това е една от причините да сте вие тук, днес. Несправедливо е нашите заплати да се увеличават автоматично с ръста на средната заплата. За трети път внасяме предложение заплатите на депутатите да се намалят и да се изчисляват към минималната, а не към средната. Ако управляващите отново го отхвърлят, ви гарантирам, че като имаме мнозинство в парламента, това ще е първата работа, която ще свършим", каза Нинова.

Пред Столичната община пък се събраха на протест таксиметрови водачи. Исканията им са общината да изпълни законовото изискване за въвеждане на минимални тарифи. Те настояват още да могат да се движат в бус лентите и да се увеличи броят на стоянките, като те да не се заемат от неправомерно паркирали автомобили.

Пред бТВ шефът на транспортната комисия в Столичната община Зафир Здравков заяви, че в най-кратки срокове ще бъде внесен доклад, с който ще се определи минимална и максимална цена. В момента минималната е 77-79 стотинки на километър, но от бранша настояват тя да стане около 1 лев.