Дионте Уайлдър (САЩ) и Тайсън Фюри (Англия) си налетяха на последната пресконференция преди боксовия си мач от тежка категория за титлата на Световния боксов съвет (WBC), притежание на която е американецът.

Двамата говориха от подиума в баскетболната зала "Стейпълс сентър", след което се приближиха лице в лице и започнаха да си крещят. Особено активен беше Уайлдър, който се заканваше да "разнася" опонента си по ринга. В един момент се побутнаха и тогава за около минута настана суматоха. В разпрата се включиха и техните щабове. 

Фюри се съблече гол до кръста. В крайна сметка бяха разтървани. Някои боксови спецалисти обаче се питат: наистина ли напрежението е толкова голямо или опитът за сбиване е добре режисирно театро с цел подгряване на публиката?

Подобна свада двамата имаха и миналото лято в Белфаст, когато Дионте Уайлдър посети тегленето на кантара преди мача на Фюри срещу Франсеско Пианета.

Факт е, че всъщност отношенията им извън ринга са много добри. Друг факт е, че все още има билети за мача за 20-хилядната зала "Стейпълс сентър". Което е притеснително предвид това, че големият потенциален съперник и на двамата - Антъни Джошуа, за дни продава 80 000 билета за "Уембли".

Не е голям и интересът от телевизии в Европа и САЩ.

Победителят в мача ще може да се изправи срещу Джошуа, който притежава останалите титли в тежката категория. В последните години така и не се стигна до мач Джошуа - Уайлдър, който се очаква с нетърпение от боксовите фенове в цял свят. Двамата не могат да договорят парите и други условия.

Тайсън Фюри, наричан Циганския крал, поднесе изненада с победата си над Владимир Кличко по точки в края на 2015-а. След това обаче той даде положителна проба за кокаин и загуби титлите си. Завръщането му започна през миналата година. Има 27 победи и нито една загуба (19 нокаута).

Наскоро Кубрат Пулев победи по-малкия братовчед на Тайсън - Хюи.

33-годишният Дионте Уайлдър е с 40 успеха (0 загуби, 39 нокаута). Не може да се каже обаче, че е срещал много силни съперници досега.

Ще видим какво ще спрентат двамата на кантара в петък. Двубоят е в събота срещу неделя наше време.