Давид де Хеа, когото мнозина считат за най-добрия врата в света, има две условия, за да продължи договора си с "Манчестър Юнайтед", пише британският в. "Мирър".

Вчера водещи медии на Острова, сред които Би Би Си, информираха, че "Юнайтед" автоматически е задействал клауза в контракта на испанеца за удължаване до юни 2020 г. В противен случай рискуваше да го изпусне без пари през май догодина, а Де Хеа можеше да се договаря още от януари.

Твърди се, че за услугите му наддават "Ювентус" и "Пари Сен Жермен".

Според "Мирър" и други медии на Острова, преговорите с Давид за по-дълго обвързване "циклят" по две причини. Първата е, че той искал гигантско увеличение на заплатата си - поне до 350 000 паунда седмично (с около 100 000 повече), колкото взема разочарованието Алексис Санчес.

Не е ясно дали клубът е готов да посрещне това желание. Отделно от това Де Хеа настоявал да узнае какви са намеренията на клуба спрямо треньора Жозе Моуриньо. Ще остане ли той на работа или ще бъде освободен догодина?

Ясно е, че вратарят би се зарадвал на второто. Публична тайна е, че Специалния не се разбира вече с почти никой от водещите играчи в отбора. Той трудно намира общ език с Пол Погба, Луис Антонио Валенсия, Антони Марсиал, Ромелу Лукаку, Маркъс Рашфорд... Често критикува отбора пред медиите, за лошите резултати винаги вини тима, но никога себе си. Това никак не се харесва в съблекалнята.

В момента "Манчестър Юнайтед" е седми - на седем точки от четвъртия "Челси" и не се вижда как ще играе догодина в Шампионската лига, ако скоро не се случи нещо драматично с формата на "червените дяволи" в положителна насока.

Наскоро и Антони Марсиал отказа да поднови договора си - по същата причина, според медиите. Алексис Санчес пък искал да си тръгне незабавно. Както и Пол Погба, който чрез мениджъра си е влязъл в преговори с "Барселона" и "Ювентус".

Ситуацията с Де Хеа отново показва, че в момента нищо не е наред с "Манчестър Юнайтед".