Казусът с финалния реванш за "Копа Либертадорес" между "Ривър Плейт" и "Бока Хуниорс" все повече заприличва на фарс. И двата клуба са недоволни от решението на южноамериканската конфедерация КОНМЕБОЛ срещата да се играе в Мадрид на 9 декември.

"Ривър Плейт" обяви, че ще обжалва - чувства се ощетен, тъй като губи домакинското си предимство. Реваншът трябваше да е миналата събота на стадион "Монументал", но запалянковци на "Ривър" потрошиха стъклата на автобуса на "Бока". Последва ново отлагане (от неделя), тъй като КОНМЕБОЛ зачете молбата на "генуезците", които се аргументираха, че не са в състояние да играят.

Конфедерацията първо "изкара" двубоя от пределите на Аржентина, а след това избра "Сантяго Бернабеу" пред няколко други възможности. "Ривър Плейт" не е съгласен с това. Освен че няма да е домакин, трябва да се съобрази и с това, че стадионът ще бъде разделен поравно. А на първия сблъсък на арената на "Бока" не беше така - в Аржентина не се допускат гостуващи агитки на стадионите.

"Бока Хуниорс" пък поначало не иска да излиза във втория сблъсък. Отборът пожела с официална позиция да получи титлата служебно - заради инцидентите от миналата събота. КОНМЕБОЛ отхвърли искането, но от "Ла Бомбонера" заявиха, че ще гонят интереса си докрай. Те ще обжалват пред апелативна комисия, след което ще стигнат и до Арбитражния спортен съд в Лозана. 

Така кашата е пълна. Изобщо не се знае дали на 9 декември ще има мач и къде.