В нова фаза навлезе конфликтът между лидера на „Воля” Веселин Марешки и председателя на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Валентин Златев, съобщава бТВ.

Вчера шефът на „Лукойл” атакува депутата заради цените, които държи на своите бензиностанции, като днес Марешки му отговори, че твърденията му са цинични и „логически неверни”.

Нещо повече, Марешки посочи, че има евтини и скъпи бензиностанции по същия начин, по който има по-евтини и по-скъпи авиокомпании.

„Ако г-н Марешки успява да купува отнякъде горива, които са по-евтини от тези, които ние произвеждаме и купуваме, нека да го обяви този доставчик. Всички ние сме готови да купуваме именно от този доставчик, за да бъдем по-ефективни – като него”, заяви Златев.

Той се усъмни и в твърденията на Марешки, че печели:

„А по отношение на това, че печелел повече от 1 стотинка, в публичните отчети виждам, че всичките му компании са на загуба. Ако има предвид, че лично печели, то счетоводно губи. Нека обясни и това!”

Както Клуб Z писа, от вчера Златев говори от Стара Загора, където се провежда семинар на  Българската петролна и газова асоциация. так вчеа той каза, че петролните тъгровци съжалявали протестиращите, защото те са... техни клиенти. Картел нямало, а зад протестите стояла организация и "сивата икономика", заяви още Златев.