Анджелина Джоли и Брад Пит постигнаха споразумение за попечителството на шестте си 
деца след двегодишни настървени преговори, съобщи БТА.
Адвокатката на актрисата Саманта Блей Диджийн каза, че споразумението е подписано от двете страни и от съдия. То премахва необходимостта от съдебен процес. Вписването му и подробностите от него са поверителни, за да бъдат защитени децата.
Брад Пит и Анджелина Джоли имат шест деца. Най-големият е Мадокс - на 17 години. Пакс е на 14, Захара - на 13, Шайло - на 12, а близнаците Вивиен и Нокс са на 10.


Двамата актьори бяха най-бляскавата двойка в Холивуд, но се разделиха през септември 2016 г. след повече от 10 години заедно и 2-годишен брак. Документи за развод подаде Анджелина Джоли. Тя посочи като причина непреодолими различия и поиска децата да бъдат поверени на нея. Започна ожесточен спор за попечителството, като Брад Пит беше разследван за насилие над дете и оправдан. Двамата актьори се обвиниха взаимно, че се опитват да манипулират медиите в своя полза.
Окончателното споразумение по развода още не е постигнато. Двамата актьори не са сключвали брачен договор. Те имат да делят стотици милиони долари.