"Левски" имаше нужда да лекува рани след две поредни загуби в Първа лига и го направи подобаващо срещу слабия "Дунав" (Русе) - 3:0. "Сините" набързо решиха мача още в първото полувреме на стадион "Георги Аспарухов".

Не се отрази липсата на скамейката на наказания треньор Славиша Стоянович. Независимо че "Левски" почти не създаде опасности в първите минути. 

В 21-ата мин Жерсон Кабрал откри резултата с удар от 20-ина метра, помогна му и неумелата намеса на вратаря на гостите Филип Димитров. Много бързо стана 2:0 - още в 28-ата, когато Кабрал удвои от дузпа, отсъдена за нарушение на "синия" юноша Христо Попадийн срещу Габриел Обертан.

Десет минути по-късно Станислав Костов се разписа за 14-и път във футболния ни елит този сезон - 3:0.

Малко преди края Давид Яблонски пропусна с глава. А Кабрал започна да търси хеттрик, като това продължи и след почивката. Исмаил Иса, който също е юноша на "Левски", на два пъти можеше да намали резултата, но не сполучи.

В крайна сметка "Левски" не вкара четвърти гол. За отбелязване е пропускът на Давиде Мариани в 77-ата, когато изскочи сам срещу Димитров и го прехвърли, но топката излезе в аут.

Така "Левски" събра 37 точки и остава трети - на точка от ЦСКА-София и четири от "Лудогорец". В неделя лидерът приема "Витоша", а "червените" излизат срещу "Славия".

По-рано днес "Ботев" (Пловдив) победи "Берое" в мача, известен като "битката за Тракия" - 4:1. Старозагорци играха много слабо и за пореден път показаха, че са предимно домакински отбор, най-вече срещу силните в българския футбол.

Кристиан Димитров даде аванс на "канарчетата" в 30-ата, бързо удвоен от Антонио Вутов в 32-ата. След още две минути Мартин Камбуров намали, но това бе всичко от "Берое" в "Коматево".

В 56-ата Густаво Афонсо вкара за 3:1, а крайният резултат фиксира Вутов в 77-ата. Малко преди края Мешка от "Берое" получи червен картон за удар без топка.

В друг съботен мач "Верея" и "Локомотив" (Пловдив) направиха зрелищно 2:2, а снощи "Черно море" измъкна 1:0 от "Етър" в "леден" двубой край морето.