Кристиано Роналдо признал на разпит, че през юни 2009 г. е правил секс с бившия модел Катрин Майорга против волята й, пише германското списание "Шпигел", позовавайки се на информация от платформата "Футболлийкс". Тя твърди, че разполага с достоверна информация от хакнати файлове и мейли, разбунили футболния свят в последните месеци.

"Шпигел" публикува целия разпит на Роналдо преди повече от девет години в полицейския участък във Вегас. Има доста неща, които не са за публикуване от Клуб Z - те касаят половия акт, описан от двамата.

Най-важното е признането на Кристиано, че Майорга "няколко пъти е казала "не" и "спри", а той е подходил "грубо". Накрая тя го нарекла "задник" и "идиот", а той се извинил.

Настоящата учителка казала на звездата още в едно от нощните заведения на хотел "Палмс", че не иска да прави секс с него, че не е като другите момичета. Та те едва са се запознали, а тя никога не лягала с мъж още на първата среща. Въпреки това се качила с него в луксозния му апартамент.

Натакък №7 описва с подробности половия акт, продължил по думите 5-7 минути.

"Тя каза, че не иска да го правим, но въпреки това участваше. Бях груб през цялото време, обърнах я, може и да е получила наранявания, тъй като я сграбчих, свидетелства Роналдо, според "Шпигел". - Тя не искаше да ми се отдаде. Казваше "не" и "не го прави, аз не съм като другите". Извиних й се накрая."

Кристиано уточнява, че Майорга е казвала "не", но не е крещяла. 

Месеци след това адвокатите на Роналдо сключват договор за неразгласяване на историята с жената, по силата на който футболистът й превежда 350 000 долара. Разследването срещу аса е прекратено, но наскоро бе подновено. Катрин Майорга заяви чрез свой представител, че случката е преобърнала живота й, тя не и искала парите. Сега било важно истината да излезе наяве.

Кристиано Роналдо нарече историята "фалшива" и няколко пъти добави публично, че не е направил нищо нередно и че страда заради славата си. Бъдещата му съпруга го подкрепи.