"Тежка група. Ние не сме в позиция, в която да си избираме противниците. Мен ме вълнува играчите да бъдат здрави през март месец", заяви пред БНТ селекционерът на националния тим Петър Хубчев след жребия за квалификациите за Евро 2020.

България се падна в група А с отборите на Англия, Чехия, Черна гора и Косово. За финалите директно се класират първите два тима.

"Има три балкански отбора, така че зарядът в тези мачове ще бъде по-голям, продължи треньорът. - Излишно е да говоря за мачовете с Англия и Чехия, това са достатъчно класни отбори. Но най-важно е играчите да са здрави и да бъдат в добра форма за квалификациите. Черна гора и Косово са от по-ниски урни, но в никакъв случай не са слаби отбори. Ще подходим с уважение към тях. Националният отбор играе в съвсем друг календар от клубните отбори и не мога да гарантирам, че ако сега сме се представили добре, и след три месеца ще бъдем толкова добри. Виждам, че ви вълнуват повече нашите съперници, но мен ме вълнува нашият състав. Да, отборите са пет и програмата ще е по-лека, но нека изчакаме състъвянето й. При всички положения ще опитаме да изиграем поне една контрола."

На въпрос как гледа Хубчев на изявлението на капитана Ивеин Попов, че на националния ин отбор му липсва Димитър Бербатов, той отвърна следното:

"Гледам с насмешка. Мисля, че нов Бербатов ще се появи", коментира Хубчев.

Изявления пред БНТ дадоха също Ивелин Попов, Васил Божиков и Страхил Попов. Те изразиха оптимизъм, че предвид доброто представяне в Лигата на нациите, селекцията има шанс да се бори за класиране - стига играчите да се раздават все така и да играят колективно.

"Има един изявен лидер в лицето на Англия. Другите отбори са с изравнени възможности, но мисля, че имаме реален шанс да се борим за второто място с Чехия. Отборът ни се развива, показахме добра игра и като гост в Лигата на нациите, бихме Словения, трябваше да бием и Кипър, така че се надявам възходът, който показваме, да продължи. В предишните квалификации играхме силно срещу силните у дома и се надявам това и сега да бъде така. Мисля, че ние сме един стабилен отбор, който има своите шансове", каза капитанът Попов.