"Славия" изненада ЦСКА-София в 17-ия кръг на Първа лига - 1:0 пред не повече от 500 зрители на стадион "Васил Левски". Загубата е удар за "червените", четири дни преди домакинството на "Лудогорец" в Първа лига. А разликата в точките вече е 6, тъй като по-рано днес "орлите" с лекота биха "Витоша" (Бистрица) с 3:0.

Янис Карабельов вкара победния гол за "белите" със страхотен удар в близкия ъгъл в 51-ата минута. В 59-ата Александър Александров фаулира грубо влезлия като смяна Кирил Десподов и получи втори жълт картон, така символичните домакини останаха с човек по-малко.

ЦСКА-София има претенции за две неотсъдени дузпи - и с основание, особено за първата. В 53-тата Димитър Велковски фаулира грубо Кристиян Малинов в наказателното поле на "Славия", но Волен Чинков не даде наказателен удар. 

Малко по-късно Кристиян Пешов имаше съприкосновение с Кирил Десподов в пеналта, а Чинков отново си замълча. Тази ситуация е спорна, но и за нея  можеше да има дузпа.

Голям мач направи 19-годишният вратар на "Славия" Антонис Стериакис, който буквално отказа "червените". Два пъти му помогнаха гредите след изстрели на Мауридес преди почивката.

В останалите случаи младият страж, който преди месеци се размина с трансфер в "Олимпиакос" в родината си, направи чудеса край рамката. Младежкият национал на южната ни съседка отрази удари на Малинов, Николай Бодуров, Жоржиньо, Мауридес, Кирил Десподов от свободен удар... Имаше няколко мелета пред него, а Мауридес направи повече от един пропуск.

Няма мач от началото на сезона, в който ЦСКА-София да е създавал толкова чисти ситуации. В интерес на истината "Славия" имаше добри възможности и за 2:0 след гола си. При контри с решаващо попадение се разминаха Галин Иванов и Илиян Мицански.

А Волен Чинков направи и други грешки, като спести картони и за двата отбора. Изгонен можеше да бъде и Жеферсон от ЦСКА-София.

Така преди междинния 18-и кръг в средата на идната седмица, "Лудогорец" води с 44 точки, следват ЦСКА-София - 38, "Левски" - 37, "Берое" - 30 и т.н. "Славия" е на 10-о място с точка повече от "Витоша" (Бистрица).

Очаквайте снимки.