Нощувка в Първо РПУ, досъдебно поризводство, а вече и прокукорски арест за нови 72 часа.

Това е съдбата на 72-годишния мъж, който вчера поиска на вратата на Президентството среща с държавния глава Румен Радев, носейки пистолет.

Образуваното досъдебно производство е по чл.339 ал.1 от НК - "общоопасни престъпления" за държане на оръжие и боеприпаси без разрешително, става ясно от съобщение на районна прокуратура. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години години.

"След докладване на делото в Софийска районна прокуратура наблюдаващият прокурор е повдигнал обвинение срещу С. Игнатов, за това че на 13.12.2018 г. около 15.20 ч. в гр. София в сградата на Президентството на Република България, е държал 1 брой огнестрелно оръжие – пистолет марка „Валтер“, и 19 броя боеприпаси – патрони за огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение, издадено на основание Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите средства", пишат от държавното обвинение.

След първоначалните бомбастични информации вчера, от съобщение на МВР стана ясно, че 72-годишен мъж е дошъл на входа на Президентството и просто е поискал среща. Проверка на НСО показала, че той е въоръжен.

След това мъжът е предаден на поста на Жандармерията и отведен в столичното Първо РУ.