Парламентът гласува оставката като депутат на Ивайло Московски, който до скоро заемаше поста на министър на транспорта. Едва трима народни представители се въздържаха. Дебати нямаше. Московски ще бъде назначен за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие. Номинацията му беше направена от правителството през септември, а месец след това бе одобрена и от финансовия министър Владислав Горанов.

Ивайло Московски се завърна в парламента след бурните политически реакции около катастрофата край Своге. Той беше остранен от поста заедно с министрите на вътрешните работи и на регионалното министерство Валентин Радев и Николай Нанков. Тогава премиерът Борисов сподели, че му е мъчно да сменя министри, защото "ги е отгледал от деца в партията".

Повече от 10 месеца прокуратурата "държи на трупчета" разследването на инцидента с моторна шейна, при който загина 4-годишният син на Ивайло Московски. Според неофициална информация ще бъде търсена отговорност на бившия министър заради това, че по инструкции шейната, на която е станал инцидентът, е трябвало да бъде ползвана само от един човек.