Съдийската комисия на БФС обяви, че наказва съдията Волен Чинков, ръководил столичното дерби "Славия" - ЦСКА-София (1:0) от 17-ия кръг. Не става ясно каква е санкцията на рефера, но е много вероятно той да почива до края на календарната година, тъй като е ваден от нарядите за Първа лига и по-рано през есента.

Чинков допусна грешки в ущърб и на двата отбора, но повече ощети "червените", които претендират за поне две неотсъдени дузпи за тях. 

Съобщението на комисията (на официалния сайт на БФС) е доста завоалирано и гласи следното:

"След като разгледа обстойно представянето на съдията Волен Чинков на поверената му футболна среща от седемнадесети кръг на ППЛ между отборите на ПФК "Славия 1913" София и ПФК "ЦСКА - София" София, играна на 02.12.2018 г. от 17 ч., СК при БФС взе решение да бъде приложен Правилникът на футболното съдийство в България, съобразно допуснатите неточности."

Съдийската комисия обикновено не съобщава за наказания подопечните си. Ясно е каква е целта сега - да се потуши напрежението преди утрешния мач ЦСКА-София - "Лудогорец" и да се покаже, че реферските босове все пак "вземат мерки".

По-рано през сезона недоволство от арбитри изрази и "Левски", като изпълнителният директор на клуба Красимир Иванов дори си позволи да присъства на пресконференция, дадена от шефа на СК Йордан Сталев.