"Манчестър Юнайтед" и "Арсенал" се успяха да се победят в битка от 15-ия кръг на Висшата лига на "Олд Трафорд" - 2:2. Гостите на два пъти повеждаха, а домакините бързо връщаха головете.

Шкодран Мустафи вкара в 26-ата мин след груба и рядко виждана грешка на Давид де Хеа. След само четири минути Антони Марсиал изравни.

В средата на второто полувреме и двете защити направиха гафове, позволили да паднат още две попадения. В 68-ата Александър Лаказет наказа "червените дяволи", ала буквално от центъра Джеси Лингард се промъкна между бранителите на "топчиите" и фиксира 2:2.

Жозе Моуриньо заложи на не толкова типичната за него схема 3-4-3, като остави извън състава Пол Погба, с когото е в открит конфликт. "Червените дяволи" започнаха по-активно, но не стигнаха до чиста голова възможност. Това не стресна гостите, които постепенно се настаниха в половината на своя съперник и заиграха играта си.

Така в 26-ата Мустафи стреля с глава, а Де Хеа позволи топката да мине през ръцете му. Намесата на Маркос Рохо закъсня - топката бе зад голлинията.

Шансът се усмихна на "Юнайтед" да изравни бързо, след като португалецът Диого Далот асистира на Марсиал при избита от вратаря Лено топка. При повторенията се видя, че макар и с "едно рамо" Далот е бил в засада.

И двата отбора в хода на мача направиха принудителни смени заради контузии, дошли от остри единоборства и от мокрия терен на "Олд Трафорд". На почивката в игра за "артилеристите" влезе Хенрик Мхитарян, който създаде доста главоболия на бившия си отбор.

И втората част започна по-добре за домакините, но след това "топчиите" на свой ред притиснаха опонента си. Въпреки че този път в акциите на "Юнайтед" имаше доста повече агресия и заплахи за Лено.

В 68-ата Рохо поднесе топката на Александър Лаказет, който напредна, комбинира и порази мрежата за 2:1. А отговорът беше още по-бърз.

В последните минути, противно на логиката, "Арсенал" бе по-активният отбор. Де Хеа се реваншира за грешката си, като в две ситуации беше последна преграда пред Обамеянг. Обратно - "Юнайтед" не съумя да се организира за финален щурм.

По-рано днес "Тотнъм" би "Саутхемптън" с 3:1, а "Челси" капитулира на терена на "Уулвърхемптън" - 1:2. "Ливърпул" преодоля "Бърнли" като гост - 3:1.

"Манчестър Сити", който ден по-рано спечели трудно с 2:1 срещу "Уотфорд", води с 41 точки, пред "Ливърпул" - 39, "Тотнъм" - 33, "Челси" и "Арсенал" по 31 и т.н.