Старши треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро направи интересно изявление след мача с "Лудогорец" (1:1) - че съперникът на "червените" "си е свършил работата" в миналия кръг, когато тимът му падна от "Славия" с 0:1 при доста слабо съдийство на Волен Чинков.

„Малко съм разочарован. Мисля, че играчите и феновете заслужаваха да видят голяма победа днес и бяхме близо, започна сърбинът с английски паспорт, роден с името Нестор Йевтич пред "Диема Спорт". - След изравнителния гол имаше само един отбор, който искаше да спечели. "Лудогорец" трябва да е щастлив за тази точка. Бяхме близо, но не се получи днес. От друга страна не е кой знае какво бедствие.”

След това Ел Маестро за първи път в тв интервю използва родния си език и рече дословно:

“Този мач беше доста безсмислен за класирането, защото "Лудогорец" свършиха работата си миналата седмица срещу "Славия" - that's the truth (това е истината, бел. ред.)."

„Мисля, че е твърде ясно да говоря за тези работи. Мисля, че сцените след края на мача не бяха добри за българския футбол, продължи все така младият треньор. - Съжалявам, ако съм допринесъл аз за нещо и ще се извиня. Вижте, знам, че не беше най-умното нещо, което можеше да направя в края и съжалявам (задето коленичи пред четвъртия съдия с молби за повече добавено време, бел. ред.). Може би се събраха много неправди срещу нас в българския футбол. "Лудогорец" е голям клуб и фантастичен отбор. Ще бъде трудно някой да ги детронира, но нека битката бъде честна и шансът да е еднакъв за всички. Нека има повече спортен дух и след това да разберем кой е по-добрият. Ако са те, аз ще ги поздравя първи.”

„Това е кулминация от много неща. Мисля, че съдията днес съдията изкара мача добре. 75-80 минути беше на много високо ниво, но усещането беше сякаш... ЦСКА няма да спечели. Гледах "Левски" вчера - получи много съмнителна дузпа. Ако това е дузпа, значи ние трябваше да имаме пет срещу "Славия". Кулминацията през този сезон предизвиква реакциите на феновете и играчите, допълни Ел Маестро. - Не искам да говоря повече за съдията, нека да говорим за мача. Имахме позитивни неща в играта днес. Ще продължаваме да работим усилено и да се борим за всяка точка. Ще опитаме да завършим добре края на годината. Нямаше никакъв ултиматум към мен за спечелване на този двубой.”

„Шест точки е голяма разлика, да. Особено при "Лудогорец", а този тим играе традиционно силно след паузата, но ние няма да се откажем. Ако битката е честна, цяла България ще се наслади на качествен футбол”, завърши Нестор Ел Маестро.

Антони Здравков

"Чисто математически съм доволен от точката, защото запазихме аванса си. Но с оглед на показаното, заслужавахме победата. С нищо не показахме, че играем в София, владеехме топката. ЦСКА подходи дефанзивно, нямаше положения, а само центрирания и дълги топки, каза наставникът на шампионите Антони Здравков пред "Диема". - През второто полувреме допуснахме две неточности и много красив гол, за което поздарвявам Десподов. Определено не очаквах включването на Антов, очаквах да играе Тиаго. Все пак те гонят да ни достигнат в класирането. Но това си е решение на техния треньор. Но не бих казал, че бяхме изненадани."

"Според мен, изгонването на Сисиньо е съвсем резонно, заслужено беше отстранен. Не искам да коментирам ситуацията с Кешеру, нека хората във вашето студио да преценят. Според мен съдията се справи с напрежението, което му беше създадено преди мача, така Здравков коментира съдийството. - Съдията е отсъдил две минути минимално време, а всички видяха, че се играха повече от пет минути. Негово право е да отсъди минимално време, а колко ще се играе, преценява той."

"Пред отбора стои като цел да затвърди позициите и да увеличи точковия аванс пред преследвачите. Гоним шампионската титла и не на последно място искаме да демонстрираме по-красив футбол. Имахме своите катаклизми в началото на първенството. От юли месец насам играем сряда - събота. Но днес демонстрирахме класа, защото владеехме топката в 61% от времето", завърши треньорът на "Лудогорец", наследил бразилеца Пауло Аутуори.