Евакуираха централата на конгломерата "Уорнър медия" в центъра на Ню Йорк, където се намира редакцията на CNN, в четвъртък вечерта във връзка с анонимна заплаха за поставена бомба, съобщават световните агенции. Репортаж от евакуацията излъчи и самата телевизия.

В социалната мрежа туитър полицейското управление на града съобщава, че част от близката улица е блокирана за пешеходци и превозни средства поради полицейска операция. По-късно полицията нарече "фалшиви" съобщенията за наличието на взривни устройства в сградата в центъра на Ню Йорк, където се намират търговски център, седалището на "Тайм Уорнър" и редакцията на CNN.

Това съобщи телевизия NBC, цитирайки данни от източници в управлението на градската полиция, предава "Фокус". Според тази информация причината за тревогата е телефонно обаждане от неизвестен човек, който твърди, че в сградата на CNN са поставени пет взривни устройства.

Полицията е евакуирала хората от сградата и са проверили обстойно всички помещения и общи пространства. Търсенето на взривни устройства не е дало резултати, съобщава NBC.