"Демократична България" е един добър център на демократичното пространство и може да си сътрудничи и със СДС, и с Движение „България на гражданите“. Това допусна зам.-предедателят на ДСБ Радан Кънев. Според него обаче в обединението няма място за бившия му съпартиец Петър Москов, който вече обяви, че ще прави „нов десен проект“ с „проевропейските патриоти“.

„Боя се, че с него тръгваме по много различни пътища“, каза Кънев пред БНТ, като оприличи проекта на Москов на „антиевропейски авторитарен консерватизъм“.

„Алтернативата, за която говоря, трябва да е с дясна икономическа политическа програма, с отказ от продължаване на либералния разказ за социално и мултикултурно общество и с ясна защита на националния интерес. Мисля, че проевропейски настроените патриоти в България имат място в такова обединение и имат нужда от такова представителство“, обясни преди дни бившият здравен министър Петър Москов.

Радан Кънев отрече лидерът на СДС Румен Христов да иска дясно обединение само с ДСБ. По думите му Христов знае, че вече е сключено коалиционно споразумение за създаването на „Демократична България“ и затова няма как то да бъде заобиколено.