Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново отправи остри критики към Парижкото споразумение за климата в туит днес, коментирайки протестите на "жълтите жилетки" във Франция.

"Парижкото споразумение не работи добре за Париж. Протести и безредици в цяла Франция. Хората не искат да плащат големи суми пари, предимно на развиващи се страни (които са управлявани по спорен начин), уж за опазване на околната среда", отбелязва президентът.

А после не пропуска да открие себе си в новината:

"Те скандират "Искаме Тръмп!" Обичам Франция", пише Тръмп.

45-ият президент на САЩ не за първи път изказва мнението си за Парижкото споразумение, отбелязва Франс прес. Във вторник Тръмп препрати туит на консервативния коментатор Чарли Кърк, който заявява, че Франция е разтърсена от бунтове "заради крайнолевите данъци над бензина" и добавя: "По улиците на Париж хората скандират "Искаме Тръмп". Според отдела на АФП за проверка на фактите, Чарли Кърк изглежда е цитирал видео, публикувано на 2 декември в Туитър. То е представено като записано във Франция, но в действителност е записано в Лондон, вероятно през юни, добавя АФП.

В друг туит президентът Тръмп обяви днес, че прокурорите не са намерили доказателство за сговор с Русия въпреки продължителното и скъпо разследване на твърденията за руска намеса в предизборната му кампания през 2016 г., съобщи Ройтерс.

Ден след като прокурорите вчера дадоха подробна информация за неизвестен досега опит на руснак да помогне на кампанията, Тръмп туитна: "След две години и милиони страници документи (и цена от 30 милиона долара) няма сговор!" /КЛ/

БТА