Британската премиерка Тереза Мей се очаква да отложи насрочения за вторник ключов вот в парламента за сделката за "Брекзит" и да замине в началото на следващата седмица за Брюксел за нови преговори. Това съобщи Ройтерс, като се позова на в. "Сънди таймс". 
Вестникът цитира "министри и помощници", според които Мей ще обяви днес, че отлага гласуването. Мнозина предричат, че тя ще загуби вота и министрите се притесняват, че поражението може да доведе до падане на правителството. 
Мей ще замине за Брюксел следващата седмица, за да отправи последен призив към Европейския съюз за по-добри условия в сделката за излизането на Обединеното кралство, за да може да спечели подкрепата на депутатите, пише БТА.

Над 86% от читателите на "Експрес" поискаха от Мей да се откаже от сделката си в онлайн анкета, която получи повече от 15 500 отговора в рамките на 24 часа. Само 10,5% от участниците подкрепиха условията по "Брекзит", договорени от Тереза Мей. Непосредственото отхвърляне идва само дни преди сделката да се изправи пред гласуване в Камарата на общините.

Депутатите трябва да решат във вторник дали Великобритания ще напусне Европейския съюз при условията на Тереза Мей или дали правителството трябва бързо да преосмисли подхода си към разделянето. Повече от 100 депутати от Консервативната партия вече публично заявиха, че ще гласуват против сделката. И ако бъде отхвърлена, както се очаква, министрите ще имат само 21 дни, за да се върнат в парламента и да решат какво планират да направят по-нататък.  Но сега започна да се говори, че Мей ще отложи глаусването във вторник.

От „Даунинг стрийт“ заявиха, че няма план Б, като самият министър-председател настоява, че отхвърлянето на споразумението ще означава напускане на ЕС по правилата на Световната търговска организация. Междувременно противниците на сделката продължават да се придържат към натиска. Последният знак за хаос в редиците на торите е напускането на помощник на министъра на отбраната Гавин Уилямсън в знак на протест срещу сделката на премиера, пише "Фокус".