Почти е сигурно, че "Реформаторският блок" ще вкара не един, а  двама депутати от Хасково, твърдят запознати с партийния живот в южния град в близост до Свиленградската митница.

Чудо ли е станало?

Ако гледаме резултатите от миналогодишните парламентарни избори, то на "Реформаторите" определено им трябва чудо, за да направят подобен пробив. На практика СДС в града не съществува, ДСБ разполага със съвсем малка структура, Меглена Кунева също няма позиции, а партията на Корман Исмаилов и Касим Дал е с една шепа хора.Всички тези партии на изборите през 2013 г. са взели между 1000 и 2500 гласа и сега дори всичките им поддръжници да отидат дружно до избирателните секции и да подкрепят "Реформаторския блок" то гласовете няма да стигнат и за половин депутат. Тогава!?!

Тогава - да видим кой води листата. Или по-точно кой е баща му. Първото място е за Станислав Иванов, за когото в Хасково никой досега не знаеше, че има политически амбиции било вдясно или вляво. По-важното обаче за младия Станислав е, че баща му е кметът Георги Иванов.А той в Града на Богородица е непоклатим като статуята за Гинес на Божията майка, която вдигна над хълма Ямача.

Кметът беше избран първо от СДС през 1999 г., после премина към БДС-Радикали заедно с Евгений Бакърджиев, но номинацията от малка извънпарламентарна партия изобщо не му попречи да получи втори мандат начело на областния център. Третото кметуване бе подкрепено от БСП, а за последно Иванов бе преизбран с подкрепата на ВМРОВ случая думата подкрепа е твърде условна, защото който и да издигне Георги Иванов знае, че ще получи снимка за спомен с победител. Резултатът му си е винаги един и същ. Градоначалникът си има гарантирани 30 000 - 40 000 гласа, които на местни избори са равни на поне 60 процента от действителните гласове.

Дори и да не мобилизира в пълна степен потенциала си в полза на сина си, то Станислав със сигурност ще  получи поне половината от тези гласове. Фамилията Иванови развива успешен бизнес в града - има асфалтова база, бетонов възел и прекрасния нов хотел "Ретро". Освен това в Хасково очакват подкрепа за кметския син да засвидетелстват служителите на фирмите, развиващи успешен бизнес с общината. Разбира се не трябва да се подценява и очакваният принос на голямата циганска махала в града.

В листата на "Реформаторите" се очаква да има и други личности, които определено могат да донесат гласове. Такъв е Стефан Димитров, бивш кмет, а сега председател на Общинския съвет в Димитровград - вторият голям град в областта. Той също има важен татко. Баща му Димитър е собственик на завода за цимент "Неохим". 

"Реформаторите" очакват бизнес подкрепа и от Харманли. Там за гласове трябвало да помага собственикът на винарната "Тера Тангра" Емил Зайчев.