Георги Кабаков ще ръководи мача от Шампионската лига "Валенсия" - "Манчестър Юнайтед" в сряда от 22 часа на стадион "Местая", съобщи БТА.

Двубоят е без значение, тъй като от група Н "Ювентус" и "Юнайтед" вече се осигуриха участие на осминафиналите, а тимът на "прилепите" е твърдо трети, което му гарантира продължаване в Лига Европа.

Въпреки това нарядът е престижен и идва във време, в което почти няма мач от българската Първа лига, след който да не се говори за съдийството. Асистенти на пловдивчанина ще бъдат Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Четвърти арбитър е Станислав Тодоров, който е последният наш арбитър, реферирал в груповата фаза на Шампионската лига.

Това стана преди шест години - на срещата между "Динамо" (Загреб) и "Динамо" (Киев). Този сезон наши съдии получиха няколко наряда в евротурнирите, най-вече през лятото в предварителните фази.

Станислав Тодоров е считан за един от най-добрите български рефери, но изпраща трудна година, в която направи няколко грешки по родните терени и понесе наказания.