На българската администрация са изплатени 118 млн. лв. Това каза заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Драгомир Стойнев. Информацията партията е събрала, след като е задала писмени въпроси в рамките на парламентарния контрол.

Водещи в класацията по бонуси са Министерството на финансите, където са си раздали 43 млн. лв., и Министерството на труда и социалната политика с 13 млн. лева.

Стойнев посочи, че в Министерството на правосъдието бонусите са 1 млн. лв., а в Агенцията по вписванията - 1,275 млн. лв. въпреки срива на Tърговския регистър. В екологичното министерство бонусите са над 2 млн. лева.

"Противопоставяме се на политиката - колкото по-голям гаф направиш, толкова повече пари ще получиш от държавния бюджет", заяви Стойнев.

Той допълни, че в Гранична полиция бонусите са 1,465 млн. лв. въпреки гафовете с охраната на летище София. Стойнев изтъкна, че настоящото правителство е дясно и би трябвало да провежда административна реформа и да съкращава администрацията. Той заяви, че за младите семейства тази година не са дадени никакви пари.

Стойнев заяви, че БСП се гордее с преизбирането на Сергей Станишев за лидер на ПЕС.

"Пожелавам на българската десница да имат българин лидер на десницата. Виждайки капацитета им – съмнявам се, че това ще е скоро", каза Стойнев.

Той заяви, че до има поздравителен адрес от Корнелия Нинова и изпълнителното бюро, който ще бъде изпратен на Станишев. Стойнев отрече да има конфликт между Нинова и Станишев.