60-годишният запалянко на "Челси" Колин Уинг е загубил работата и сезонната си карта заради скандала, в който бе обвинен, че е обидил на расистка основа Рахим Стърлинг от "Манчестър Сити", казва самият той пред в. "Дейли Мейл".

Английският национал се оплака след мача в Лондон (2:0 за "Челси"), че е чул расистки реплики в момент, който е взел топката до аутлинията на вратата на домакините. Самоличността на човека бързо бе разкрита, той дори е разпитан от полицията. Уинг твърди, че не е изрекъл думата black ("черен"), а manc (обидно название към хората от Манчестър, използвано от хора от останалата част на Великобритания).

След той е напсувал играча, за което се разкайва. Междувременно "Челси" реагира моментално и отне сезонните билети на Уинг и още трима почитатели на "сините", които били край него и от снимки и видеозаписи се вижда, че атакуват словесно Стърлинг. В последните дни всички те бяха открити от медиите на Острова. Никой от тях не е чул "лошата" думичка, но признават за неподходящ език срещу човек, който с нищо не ги е провокирал.

Колин Уинг (в кръгчето вдясно). Снимка и колаж в. "Дейли Мейл"

Разследването продължава - както от полицията, така и от "Челси". Ако все пак се докаже, че Колин Уинг е употребил расистки думи, той може да бъде съден, а това ще му донесе и доживотна забрана да посещава мачовете на любимия си отбор.

Уинг живее в Бекенъм, Югоизточен Лондон, и казва, че от 50 години ходи на мачове на "Челси". До неотдавна той е бил на мениджърска позиция в "Бритиш телеком". Напуснал е и се е захванал с друго, но е загубил работата си заради случката. И най-малко до края на сезона не може да посещава "Стамфорд Бридж".

"Всеки получи това, което искаше, така че се надявам вече да бъда оставен на мира, казва пред "Дейли Мейл" Уинг, който има две деца. - Извинявам се безусловно на Рахим. Срам ме е от това, което направих. Не съм използвал думите, за които се твърди, а други (бел. ред. пояснява точно). Вече от 50 години ходя на мачове на "Челси". Ако бях расист и обиждах футболисти по този начин, това отдавна щеше да се разбрало заради мястото на което седя зад вратата."

Подобни са думите и на другите трима санкционирани от "Челси", както и на техни "съседи" по маста на трибуната зад една от двете врати. Псувни е имало и те много съжаляват, но никой не е чул расистки реплики.