Джеймс Бонд е обикновен пияница и му трябват психологична и психиатрична помощ, пише в. "Дейли мейл". Изданието се позовава на изследване на новозеландски учени от университета в Отаго.

Те стигнали до този мрачен извод, след като установили, че в 24 филма за легендарния Агент 007, снимани между 1962 и 2015 година, той е надигал чашката цели 109 пъти. 

Учените отбезязват, че Бонд най-често пие, преди да стане автокатастрофа или когато изпълнява много сложни задачи, като например обезвреждане на ядрено устройство.

Според експертите той трябва да намери други много по-здравословни методи да сваля стреса по време на работа.

Те са изброили, че само във филма "Спектър на утехата" шпионинът на Нейно Величество изпива на борда на частен самолет 6 коктейла с мартини, което за повечето хора е достатъчно за летален изход. Освен това учените смятат, че честата употреба на алкохол сериозно се отразява на сексуалната мощ на агента. 

В сатия, публикувана в Medical Journal of Australia, изследователите пишат, че Ми-6 би трябвало да е по-отговорен работодател и да изпрати Джеймс Бонд на психолог и на психиатър. Освен това шпионското ведомство трябва да промени някои от порядките. Например Бонд не трябва да пие всеки път, когато влиза в кабинет. 

Изглежда, че и Джеймс Бонд е съгласен с тези изводи, защото във филма "ОО7 Спектър" сам казва, че... доста много пие, напомня "Дейли мейл".