Ще бъдем изключително благодарни да ни представите в писмен вид в срок до 11:45 ч на 13. 12. 2018 г. вашите разчети за какво са изхарчени 100 млн. лв. от целево отпуснатите за увеличаване единствено и само на доходите на служителите в МВР, назначени към 11.01.2018 г.

Това пише в писмо на най-големия полицейски синдикат - Синдикална федерация на служителите в МВР, до ръководството на Дирекция "Планиране и управление на бюджета" в министерството.

Става въпрос за 100-те милиона лева, с които премиерът Бойко Борисов "угаси" (а според някои медии - "купи") продължителните полицейски протести от миналата зима. Това стана след среща с него в Министерския съвет на 11 януари и на старта на българското председателство на Съвета на ЕС. Което не трябваше да бъде "помрачено"от полицейски протести.

От писмото става ясно, че на служителите сега се обещават по 100 лв. награда върху заплатата. Която те искат да коригират... около 4 пъти.

УС на СФСМВР ви уведомява, че не приема предложения размер от 100 (сто) лв. Предлагаме сума от 385 (триста осемдесет и пет) лева", пишат синдикалистите.

Писмото се появява, докато в НДК тече официалната церемония по наградите "Полицай на годината". Там са министър Младен Маринов главният и зам.-главният прокурор Сотир Цацаров и Иван Гешев, шефът на НСлС Борислав Сарафов и т.н.