"Бях в ада, но се измъкнах оттам!" С тази фраза Никол Кидман описа брака си с Том Круз, съобщи американският портал TMZ.

Досега актрисата никога не беше се изказвала толкова рязко за своя екссъпруг. Звездата винаги сдържано отвръщаше на въпросите за семейния им живот и причините за драматичния развод, макар в холивудските среди отдавна Том Круз е известен с тежкия си характер и фанатичната си привързаност към сектата на сциентолозите.

Откровения Никол си позволи само веднъж - когато узна за развода на Круз с третата му жена Кейти Холмс. Явно тази история събуди у нея спомени за собствения ѝ живот с него. "Моята беда беше в това, че твърде много обичах Том и се стараех да му угодя във всичко. А когато се намираш близко до него, не те напуска чувството, че не си достойна, че на теб адски ти е провървяло да бъдеш жена на самия Том Круз", призна тя в интервю за сп. GQ.

Психологическият натиск бил толкова силен, че Никол започнала да си води дневник, за да се справи с напрежението. "Дълго време водих този дневник, в който описвах всички ужаси от съвместния ни живот. Веднъж обаче той го намери, унищожи го и ме нарече душевно болна. След този случай при най-малкото непослушание от моя страна, Круз ме заплашваше, че ще ме затвори в психиатрия, от която никога няма да изляза", разказа Кидман.

Душевен покой актрисата намерила чак в брака си с кънтри певеца Кийт Ърбан, с когото имат две дъщери - Сънди Роуз и Фейт Маргарет. Днес семейството живее кротко и прилично в кънтри столицата на Щатите - Нашвил.