Величието в ските Марк Жирардели за поредна година откри ски сезона в Банско. И в изявлението си пред медиите поиска спешна среща с премиера Бойко Борисов и негови министри за изграждането на прословутата втора кабинка.

Организаторите се бяха подготвили с много игри и изненади за присъстващите. Имаше състезание между два отбора, начело на единият бе 5-кратният носител на Световната купа в алпийските ски, а на другия - националката ни Мария Киркова.

Скиорите и зяпачите бяха забавлявани от Гери Никол. Шоуто започна на пистата и завърши вечерта в центъра на зимния курорт. Там се включи Ути Бъчваров, имаше музика, танци и вкусни гозби.

"И в навечерието на новия сезон много мои приятели от чужбина не спират да ме питат, защо все още в Банско няма втора кабина, обяви на пресконференцията Жирардели. - Мисля, че е дошло време за по решителни действия, защото в противен случай туристите от цял свят които идват в Банско ще видят, че не искате да развивате курорта и ще сменят дестинацията. Време е за среща с премиера Борисов и министрите, които са отговорни за решението на въпроса с втората кабина и за бъдещето на Банско."