Десислава Радева представи съвсем различна версия за първия инцидент с кола на НСО, в която се возеше и тя. Тогава служители на жандармерията спряха за проверка автомобила.

От пресцентъра на вътрешното министерство тогава съобщиха, че "в хода на полицейска операция, в района на НДК "е извършена проверка на автомобил на НСО, обслужвал охранявано лице".

Според първоначалните информации, появили се в някои медии, съпругата на президента Румен Радев - Десислава Радева, е била спряна от полицейски патрул в квартал "Бояна" в София. Причината била несъобразена скорост и отказ да се спре по сигнал на полицаите, заради който последвала гонка. 

„Имаше спиране на светофар, зад нас беше бус на жандармерията, от който слязоха тежко въоръжени шест момчета с бронежилетки и автомати. Обиколиха колата, аз стоях вътре и не знаех какво се случва. Тогава излезе момичето от НСО, за да се легитимира. Те отвориха вратата на шофьора и започнаха едва ли не да го хващат за ревера. Той се легитимира с карта. Аз стоях вътре и бях – ни жива, ни умряла”, спомни си съпругата на президента в интервю пред Мартин Карбовски по бТВ.

Радева беше категорична, че не се е случвало да шофира сама автомобил на НСО. По думите на президентската съпруга, случаят е бил представен провокативно в медиите. 

"Не знам дали беше недоразумение", каза тя на въпрос как си обяснява случилото се.

И добави: "Но нямаше нищо общо с изнесено в медиите".