Мачът ЦСКА-София - "Ботев" (Пловдив), последният за годината в професионалния ни футбол, ще започне в 19:00 часа на стадион "Българска армия" - заради обилния снеговалеж и почистването на терена. По програма срещата трябваше да започне в 17:30.

Малко след 18 ч длъжностните лица на двубоя (съдии и делегат) заедно с двата отбора взеха решение срещата да започне в 19:00. Това стана след първата отсрочка около 17:30 ч. Другата алтернатива беше мачът да бъде насрочен за утре, пак от 17:30 ч, това гласи наредбата на БФС.

Ако и тогава условията не позволяват, срещата се отлага за по-дълъг период с решение на спортно-техническата комисия на БФС. Това означава, че даден мач може да бъде насрочен за догодина - преди старта на първия пролетен кръг, например.

Малко преди 17:30 ч тревата на ст. "Българска армия" беше покрита със сняг, завалял обилно малко след 11 часа днес. Домакините положиха големи усилия да пригодят игрището за футбол - макар и с големи компромиси, но бяха затруднени заради непрестанния валеж. Повече от 100 души и машини се включиха в акцията. Почистването напредна след 17 ч.

Така изглеждаше ст. "Българска армия" в ранния следобед.

И двата тима искаха срещата да мине днес, тъй като чужденците в отборите вече са резервирали полети за домовете си, а всяко отлагене коства средства. 

Възможностите за отлагане бяха коментирани пред "Диема" от делегата на срещата Стоян Велчев и главния съдия Драгомир Драганов. Реферът обяви малко след 18 часа, че двубоят ще започне в 19 ч, тъй като теренът е почти почистен, а двата отбора и съдиите имат нужда от разгрявка.

По думите на Драганов рискът за здравето на футболистите е по-малък днес, отколкото утре, когато теренът ще бъде заледен.