Адвокатът на американския президент Доналд Тръмп Рудолф Джулиани изключи възможността държавният глава да бъде разпитан от специалния прокурор Робърт Мълър, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.
Джулиани заяви, че е "отвратен" от тактиките, използвани от Мълър при неговото разследване за руска намеса в американските избори през 2016 г., включително постигането на споразумения за признаване на вина от бившия съветник на Тръмп по националната сигурност Майкъл Флин, че е излъгал федерални следователи.
Джулиани каза, че Тръмп няма да се съгласи да бъде разпитан от екипа на Мълър.

"Само през трупа ми", заяви адвокатът по телевизия "Фокс нюз".

Мълър, който разследва евентуални връзки между предизборната кампания на Тръмп и Русия, продължава да иска да разпита президента. Миналия месец Белият дом изпрати писмени отговори на зададени от специалния прокурор въпроси за възможно съглашателство. Белият дом отказва да отговаря на въпроси за евентуално възпрепятстване на правосъдието.

Робърт Мълър.

Джулиани също така нарече "патологичен лъжец" бившия адвокат на Тръмп Майкъл Коен.

Тази седмица Коен беше осъден на три години затвор, след като призна, че е платил пари на жени, които твърдели, че имали интимни връзки с Тръмп, за да купи мълчанието им в предизборната кампания през 2016 г. Прокуратурата и Коен казват, че той е действал по нареждане на Тръмп, което президентът и Джулиани отричат, пише БТА.