За пореден случай на полагане на асфалт върху снежна покривка информираха граждани. Случаят е от неделя, в тетевенското с. Гложене, където фирма на служители на "Трейс" работели по време на снеговалеж. В клип, изпратен от зрител на бТВ, се вижда как се налива асфалтът, а авторът на видеото и служител на фирмата влизат в остри нападки по между си.

„Това е втори случай в рамките на 10 дни – да се полага асфалт върху сняг. Не разбирам какъв е тоя зор”, разказа пред bTV гражданинът от клипа – Данчо Славков.

„Ситуацията беше много форсмажорна”, заяви отговорният за неделното снежно асфалтиране инж. Венцислав Дилков. Той добави, че в неделя сутринта метеорологичните условия били добри, а прогнозата била, че в Тетевенско ще вали следобед. Така работниците асфалтирали едната лента, а след това завалял и сняг.

Венцислав Дилков напълно разбирал, че е недопустимо да се асфалтира върху сняг. На място обаче екипът му преценил, че ръбът, който се образува на вече завършената лента може да причини катастрофи. И машините продължили да работят „с ясното съзнание, че когато времето се подобри, този допълнително положен пласт, който нулира ръба, ще го изфрезоваме и ще го коригираме”.

Преди седмица за наливане на асфалт при обилен снеговалеж сигнализираха местни жители на Велинград. Според хората в курорта по този начин се усвояват европейски средства, без необходимия контрол. От общината във Велинград отхвърлиха обвинението с аргумента, че асфалтирането е част от изпълнението на мащабния проект свързан с обновяване на централната част на града.