Най-големият американски оператор на атракционни паркове Six Flags анонсира първото в света "влакче на ужасите с четириизмерен свободен полет" - Batman: The Ride. Откриването на площадката за екстремни емоции (свръпопулярни в Щатите) е планирана за месец юли догодина в Сан Антонио, Тексас.

Скоростта на движение на влакчето по кошмарно засуканите релси ще достига 87 км/ч, а най-високата точка (след отвесно издигане, от която започва кошмарно пропадане) е 32 метра. За съвременните атракционни паркове тази височина далеч не е рекордна, но номерът на влакчето в Сан Антонио е друг.

Скелето, по което летят хората с Batman: The Ride, има абсолютно безпощадна форма и съдържание - през повечето време на "пасажерите" ще им се наложи да прекарат нагоре с краката, като при това вагонетките се премятат непредсказуемо на различни страни почти през цялото време на екшъна. Именно заради този безумен полет с резки обрати, напомнящ полета на прилепа, авторите на идеята са нарекли така "въртележката" си, пише Khou.com.