Изглежда, че "Манчестър Юнайтед" е клубът осигурил си подписка на мегазвездата Радамел Фалкао от "Монако". Колумбиецът ще премине на "Олд Трафорд" под наем за един сезон с опция за откупуване. Твърди се, че "червените дяволи" ще платат за това удоволствие цели 20 милиона паунда.

За трансфер на "Ел Тигре", пропуснал световното заради контузия, се заговори в края на миналата седмица, когато той се оказа на трибуните в последния мач на "монегаските". Тогава тръгна мълва, че колумбиецът е спазарен за "Реал" (Мадрид), а пост от негово име с "признание", че става част от "белия балет", се появи в туитър. После Фалкао опроверга информацията и се оправда, че става въпрос за злоупотреба с името му.

Моментално обаче на опашка за подписа на голаджията се наредиха "Манчестър Сити" и "Арсенал". Медиите в Англия твърдят, че новият треньор на "червените дяволи" Луис ван Гаал се опасява от хроничната контузия на Робин ван Перси, поради което иска да се подсигури с достатъчно добра алтернатива.

Ако привличането на Фалкао се потвърди, той ще е петото ново попълнение на закъсалия "Юнайтед", като сумата, пръсната за играчи това лято, вече надвишава 200 милиона евро. Това прави "Юнайтед" твърдо №1 за 2014 г. А трансферният прозорец още не е затворен - това ще стане днес в полунощ. 

В същото време "Манчестър Юнайтед" даде под наем на "Реал" (Мадрид) Хавиер Ернандес-Чичарито.