Малко след 19:00 часа препълнената и най-голяма в Софийския университет 272-ра аудитория на Юридическия факултет приветства с бурни аплодисменти голмайстор №1 на България за всички времена - Димитър Бербатов.

Там Димитър изнесе вълнуваща лекция пред младите хора, дошли за много различна среща с голямата звезда. С кратко представяне писателят и преподавател Георги Бърдаров откри вечерта и отстъпи мястото на катедрата на двукратния шампион с „Манчестър Юнайтед” и голмайстор на Висшата лига. Поводът - излязлата наскоро автобиография "По моя начин" на Бербатов. 

СУ бе последната спирка в турнето из България на №9.

Бербатов поздрави "колегите" си и извървя отново своя път от родния Благоевград напред и нагоре - до "Театъра на мечтите". Редуваше вдъхновяващи истории и поуки от допуснати грешки. Без суета, преструвки или фалш, Бербо призна за най-трудните си моменти и доказа с примери защо човек трябва да следва своя собствен вътрешен усет. Малко след това нямаше забранени въпроси - Бербатов отговори на абсолютно всички питания, които нетърпеливите му почитатели отправиха към него. 

Дискусията премина в дълго раздаване на автографи върху книгата и снимки за спомен с „професор Бербатов”, а някои от почитателите го поздравяваха с просълзени очи: „Вие прославихте България навсякъде по света”. Така едно емоционално турне завърши… по своя начин.

В тази специална вечер за студенти и гости „учебното време” беше значително удължено - наложи се вратите на Софийския университет да бъдат затворени малко преди полунощ.

Автобиографията на Димитър Бербатов "По моя начин" се превърна в хит - с хиляди почитатели, с осем вдъхновяващи и незабравими срещи и с извървян общ път до най-продаваното седмици наред заглавие.

След продължилата почти 10 часа премиера на 10 ноември 2018 г. и събитията в още шест български града - Благоевград, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Пловдив, националното турне на Димитър Бербатов завърши в София.

След като първият тираж на автобиографията на Димитър Бербатов се изкупи бързо, в книжарниците вече са налични копия от втория тираж.

В "По моя начин" оживява вдъхновяващата история на едно обикновено българско момче, стигнало до върховете на световния футбол. В над 500 страници Димитър Бербатов  е открит както никога досега и със сигурност има с какво да изненада и своите фенове, и онези, които не го харесват. Изданието съдържа непубликувани до момента снимки от личния архив на футболиста, а автор на предговора е самият сър Алекс Фъргюсън.