Втората ни ракета Димитър Кузманов (№251 в света) и Адриан Андреев получават "уайлд кард" за основната схема на четвъртото издание на тенис турнира "София оупън 2019".

"Димитър Кузманов оставя зад себе си най-силната си година, стигна до най-доброто си класиране в световната ранглиста, показа много добри резултати и на Чалънджъри. Адриан Андреев започва 2019 г. като №2 в ранглистата на ITF за юноши до 18 години, завоюва и титла от "Големия шлем". Мико и Адриан са двамата най-заслужили да вземат "уайлд кард", заяви Тодор Енев, капитан на националния ни отбор за "Купа Дейвис". 

"Имаме честта именно в България да се проведе един от най-силните турнири от сериите АТР 250, може би и най-силният от всички. Кузманов и Андреев получават шанс да премерят сили с някои от най-добрите тенисисти в света и да натрупат безценен опит. Призовавам българите да дойдат в "Арена Армеец" и да подкрепят нашите момчета, защото съм убеден, че те ще им носят много радост занапред", добави Енев.

Шампионът на сингъл от държавното първенство по тенис за мъже в зала и финалистът в надпреварата ще получат „уайлд кард“ за квалификациите на "София оупън 2019". Шампионите на двойки от държавното първенство получават „уайлд кард“ за основната схема.

"София оупън 2019" е от 3 до 10 февруари в зала „Арена Армеец“.

Седем играчи от топ 30 на световната ранглиста и бившият №3 Стан Вавринка (Швейцария) вече потвърдиха участие.

Освен Вавринка, който има три титли от Големия шлем ("Аустрелиън оупън 2014", „Ролан Гарос 2015" и "Ю Ес оупън 2016") и общо 16 трофея в кариерата си, в „Арена Армеец“ ще играят още: №11 в света Карен Хачанов (Русия), №15 Стефанос Циципас (Гърция), №16 Данийл Медведев (Русия), №21 Николоз Басилашвили (Грузия), №24 Роберто Баутиста Агут (Испания), №28 Фернандо Вердаско (Испания) и №29 Гаел Монфис (Франция).

Билетите за "София оупън 2019" са в продажба в мрежата на "Ивентим".