Съединените щати ще "преживеят" сегашния президент Доналд Тръмп и ще си го спомнят като кошмар, смята един от най-острите критици на държавния глава - киноактьорът Робърт де Ниро.

"Знам що за човек е той. Той е нюйоркчанин, когото не бих искал никога да срещна, но сега той е президент", каза Де Ниро в интервю за Си Ен Ен.

"Виждали сме ужасни неща през годините", добави той, пояснявайки, че президентството на Тръмп "е едно от най-лошите неща, които някога съм виждал и съм си мислил, че мога да видя".

 

 

"След пет години ще си казваме: "Помните ли това, колко ужасно беше?", каза Де Ниро. "Поне доживях времето да видя как отминава като всеки кошмар."

Носителят на "Оскар" беше един от известните демократи и критици на Тръмп, които получиха по пощата саморъчно правени тръбни бомби през октомври.

Сийзър Сейък-младши - човекът, обвинен, че ги е изпращал, отказа да се признае за виновен по всички 30 обвинения, повдигнати срещу него в Ню Йорк през миналия месец. 

В изявление след инцидента Де Ниро призова хората да гласуват в междинните избори за сенатори, конгресмени и губернатори през ноември.

"Има нещо по-силно от бомбите и то е вашият глас. Хората трябва да гласуват!",  каза той.