Кристиано Роналдо може и да липсва на "Реал" (Мадрид), но това не се усети тази вечер във втория полуфинал на Световното клубно първество в Абу Даби. "В обувките" на №7 влезе Гарет Бейл, който вкара и трите гола за победата на "белите" с 3:1 над азиатския шампион "Кашима Антлърс" с 3:1.

В събота "лос меренгес" са абсолютни фаворити да прибавят още едно отличие в и без това огромния си музей срещу сензацията на турнира "Ал Аин" на финала.

Снощи домакините излъгаха с дузпи аржентинския "Ривър Плейт" - 2:2 и 5:4. Така очакваният финал между "Реал" и "Ривър", който по-рано този месец спечели "Копа Либертадорес" на "Бернабеу", няма да се случи.

Сантяго Солари имаше поводи да се усмихва, независимо от писанията, че през лятото ще отстъпи треньорския пост в "Реал" на Жозе Моуриньо.

Ако се брои чистото игрово време, Бейл записа хеттрика си и се сдоби с топката след мача само за 11 минути. В 44-ата той откри след брилянтен пас на Марсело. 

След почивката Кралския клуб набързо реши всичко. В 49-ата защитник на японския тим изчисти топката пред голлинията след удар на Карим Бензема. В 53-тата обаче азиатец сбърка, като асистира на Бейл, който на празна врата удвои. 

Не закъсня и 3:0 - в 55-ата, отново след подаване на Марсело. 

"Реал" намали оборотите, но можеше да вкара още. Треньорът Сантяго Солари направи смени.

В 78-ата Дой намали, като за зачитането на гола се стигна до разглеждане на ситуацията с помощта на VAR. Казусът беше дали има засада.

"Кашима" направи добро първо полувреме, в дълги периоди от което беше равностоен на най-успелия футболен клуб в света. Все пак много по-високата класа на "Реал" натежа.

Японският тим ще спори за 3-4 място срещу "Ривър Плейт".