Ахмед Доган е декларирал, че се оттегля от активна политическа дейност. Той не е имал участие в оперативни решения докато бяхме на власт. Доган се занимава със своите занимания, които са свързани с философия, с наука.

Това каза пред БНТ Камен Костадинов (БСП). Той допълни, че не се е виждал с Христо Бисеров, който е обект на разследване, повече от 6 месеца.

За Делян Пеевски няма нито едно скандално твърдение. Не чух нито едно укоряващо го твърдение в конкретика. Той е номиниран от наши структури в повече от две области, просто законът не позволява да бъде в повече от две листи. Според нашите структури и избиратели той е несправедливо оклеветен. В последната една година той не идваше в НС, но работеше за избирателите,

каза още Костадинов. Според него бившият финансов министър Петър Чобанов, който води две листи на ДПС, е бил ключов играч в правителството на Пламен Орешарски. 

Костадинов каза още, че в зависимост от резултатите от вота ДПС може да участва и в управлението и да бъде "много качествена опозиция". Той обясни, че има партии, с които движението има ценностни различия, но ГЕРБ и БСП не са сред тях. Костадинов припомни, че ДПС си е партнирало с БСП в миналото управление. Той каза още, че има приоритети, по които партията би подкрепила и разумни предложения от ГЕРБ.

Костадинов заяви, че ДПС няма да прави злоупотреби с наблюдателите, които вече се регистрират за вота. "Призоваваме избирателите да гласуват за ДПС. Ако гласуват разумно те знаят по какъв начин да използват преференцията", каза още Костадинов.