Бюджетът на Българския футболен съюз за идната година възлиза на 17,9 млн. лева и бе гласуван от изпълкома на централата на последното заседание за 2018-а.

Най-голямото разходно перо е обезпечаването на различните национални формации (мъже, младежи, юноши, жени, девойки, футзал, плажен футбол) - почти 5 млн. лв., информира официалният сайт на БФС.

Изпълнителният комитет утвърди нови треньори на младежкия национален отбор (до 21 г.) - селекционер вече е Александър Димитров, а негов асистент - Ивайло Йорданов. Двамата заемат местата съответно на Антони Здравков и Петър Михтарски. Здравков напусна поста, след като оглави "Лудогорец".

Приет е детайлен спортен календар за 2019-а с общо 389 предвидени събития на всички равнища - от деца до мъже, турнири, първенства на различни нива, лагери и т.н.

Отсега е ясно, че следващите шампионати на Първа и Втора професионална лига ще стартират през юли 2019 г., есенните им полусезони ще приключат през декември, а баражите за влизане в ППЛ в настоящия сезон ще се проведат между 31 май и 2 юни.

Ръководният орган на футбола у нас изслуша отчетите на представители на Съдийската и Дисциплинарната комисия към БФС.

"Изпращаме успешна година както от спортно-техническо, така и от организационно и финансово естество", заключи президентът на БФС Борислав Михайлов и пожела на хората от ИК още по-ползотворна 2019-а, се казва още в съобщението.