Най-високоплатеният YouTube-блогър в света е 7-годишният Райън от канала Ryan ToysReview, натрупал състояние от представяне на детски играчки. Повечето от тях се продават във веригата Walmart.

Изданието Forbes публикува класацията на най-богатите представители на видеохостинга. 

 

В периода 1 юни 2017 г. - 1 юни 2018 г. Райън е заработил 22 милиона долара, според данните на партньорите и рекламодателите. Каналът Ryan ToysReview има 17 милиона потребители.

Второ място в класацията на най-добре платените влогъри заема по-малкият брат на Логън Пол - Джейк, който е получил 21.5 милиона долара. Абонатите му са гледали неговите видеа над 3.5 милиарда пъти.

Самият Логън Пол за миналата година е спечелил само 14.5 милиона долара и попадна на последното десето място в рейтинга. Причината за това стана ограниченията, наложени от YouTube, след избухналия скандал с негово видео. 

След посещение в т.нар. "гора на самоубийствата" в Япония Пол монтира и качва в YouTube канала си, за който са абонирани над 15 милиона души, видео, в което се виждат кадри с мъртвото тяло на човек, обесен в гората. В Аокигахара всяка година се самоубиват десетки японци - или чрез обесване, или чрез предозиране с наркотици.

Заради кадрите, умишлено оставени от Пол във видеото, големите рекламодатели изключиха канала му от партньорствата си, стотици хиляди хора от цял свят се подписаха в петиция с искане каналът на Логън да бъде свален от YouTube.

Най-популярният блогър в света PewDiePie (Феликс Арвид Улф Кчелбърг) е спечелил 15.5 милиона долара и попада на осмо място в рейтинга на Forbes. Скандалният шведски геймър има над 77 милиона абонати.

Forbes представя и други известни на YouTube личности - като геймъра DanTDM, Джефри Стар и коментатора на видеоигри Jacksepticeye.