"Реал" (Мадрид) завършва годината с трофей - за трета поредна година тимът е шампион на Световното клубно първенство. На финала в Абу Даби "белите" победиха домакините от "Ал Аин" с 4:1.

Първенецът на Европа беше фаворит да защити отличието и оправда очакванията. Лука Модрич откри в 14-ата минута, Маркос Йоренте удвои в 60-ата, а капитанът Серхио Рамос направи 3:0 в 78-ата. В 86-ата Шиотани намали, а Надер си отбеляза автогол в 90-ата.

В двубоя за 3-4 място шампионът на Южна Америка "Ривър Плейт" мина през японския "Кашима Антлърс" - 4:0. Аржентинците поведоха в 23-тата минута, а в края направиха победата си разгромна. Остана съжалението, че не видяхме финал между "Реал" и "Ривър", който допусна поражение от "Ал Аин" на полуфинала.

Сантяго Солари спечели първия си трофей като треньор на "Реал". И то във време, в което вече бе "сменен" от испанската преса, която прогнозира, че през лятото начело на "лос меренгес" ще се завърне Жозе Моуриньо.

Неговият "Реал" не остави съмнения в по-високата си класа. В началото на срещата Лукас Васкес удари греда. Малко след това Серхио Рамос изчисти топката пред голлинията си след акция на Ел Шахат. Това бяха добри минути за "Ал Аин", но в 14-ата "Реал" поведе с чудесен гол на носителя на "Златната топка" Лука Модрич.

До края на първото полувреме "белите" продължиха да са по-активни и да търсят втори гол. Това продължи и през втората част, когато възможности се откриха пред Гарет Бейл и Карим Бензема.

Така се стигна до гола на Йоренте - отново много красив, с удар от 20-ина метра. След "дежурното" попадение на Рамос с глава срещата се  доиграваше, не че и преди това имаше  интрига.