"Манчестър Юнайтед" записа гръмка победа с 5:1 като гост на "Кардиф" при дебюта на Оле Гунар Солскяр, който по-рано тази седмица замени уволнения Жозе Моуриньо.

18-ият кръг - първи от коледно-новогодишната програма, ще се запомни и с друго. Шампионът "Манчестър Сити" допусна сензационна загуба с 2:3 от "Кристъл Палас" у дома и ще посрещне Коледа на 4 точки от лидера "Ливърпул", който снощи спечели с 2:0 на терена на "Уулвърхемптън".

А "Челси" отстъпи с 0:1 срещу "Лестър", също у дома.

Героите не деня все пак са футболистите на столичния "Кристъл Палас", които поднесоха неочакван подарък на Юрген Клоп и компания. Илкай Гюндоган изведе напред "гражданите" в 27-ата, но гостите отвърнаха бързо със зрелищни попадения.

В 33-тата Джефри Шлуп изравни, а в 35-ата Андрос Таунзенд даде аванс на "Палас", воден от Рой Ходжсън. Положението на "гражданите" стана притеснително в 50-ата, когато Лука Миливойевич вкара от дузпа за 3:1.

Щурмът на домакините донесе гол на Кевин де Бройне за 2:3, но нищо повече. Заслужена победа за "Кристъл Палас".

По същото време "Лестър" свали усмивките от лицата на феновете на "Челси" - 1:0. Джейми Варди се разписа в 51-ата и поне временно отложи уволнението на наставника на "лисиците" Клод Пюел.

"Манчестър Юнайтед" спечели най-убедителната си победа във Висшата лига този сезон - 5:1 в Уелс. И изглеждаше коренно различен под ръководството на Солскяр. Норвежецът обеща атакуващ футбол и поне днес се видя, че няма да изневери на това.

По-важното за феновете на "червените дяволи" е, че в играта на любимците им имаше емоция и свобода - сякаш Оле Гунар ги "отвърза".

Оле Гунар Солскяр.

Маркъс Рашфорд откри от свободен удар в 20-ата минута. Девет по-късно Андер Ерера направи 2:0 - също с далечен шут, но и с помощта на рикошет. В 38-ата Виктор Камараса намали от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Рашфорд.

"Юнайтед" откликна моментално и то с един от най-красивите голове от началото на сезона - Атнони Марсиал се разписа в своя мач №100 във Висшата лига след акция, в която размени пасове с Пол Погба и Джеси Лингард с по едно докосване.

В 57-ата Лингард реализира от 11-метров удар за 4:1 и пак той в 90-ата оформи 5:1.

Други резултати: "Уест Хем" - "Уотфорд" 0:2, "Нюкасъл" - "Фулъм" 0:0, "Хъдърсфийлд" - "Саутхемптън" 1:3, "Борнемут" - "Брайтън" 2:0, "Арсенал" - "Бърнли" 3:1.

"Ливърпул" има 48 точки, "Сити" е с 44, следват "Тотнъм" - 39, "Челси" и "Арсенал" по 37, "Манчестър Юнайтед" - 29 и т.н.

В неделя "Тотнъм" гостува на "Евертън", след което са мачовете на 26 декември.