Двамата най-успели в съвременния тенис - Серина Уилямс и Роджър Федерер, за първи път се изправиха един срещу друг на корта. Това стана в мача за "Хопмън къп" между Швейцария и САЩ в Пърт, Австралия.

Победата с 2:1 е за европейците. В мача на смесени двойки Белинда Бенчич и Федерер спечелиха с 4:2, 4:3 (5:3) срещу Уилямс и Франсис Тиафо. Преди това Маестрото и Серина (и двамата са на по 37 г.) надиграха съперниците си на сингъл.

"Беше много забавно. Наистина се наслаждавах да изляза срещу Серина. Това е чест за мен, заяви Федерер. - Изпитвах нервност да връщам на нейния сервис, защото хората много говорят за този начален удар и сега осъзнах какво имат предвид. Тя сервира наистина прекрасно. Серина е голяма шампионка. Много е фокусирана, харесвам това нейно качество."

Двамата рекордьори по титли от Големия шлем имат общо 43 триумфа в "оупън" ерата. Комбинирано 621 седмици са били на върха на световните ранглисти.

"Беше отличен опит, коментира Уилямс. - Малко ми е тъжно, че свърши. Тъкмо се бях разгряла. Забавно е, че играхме един срещу друг в зенита на нашите кариери. Федерер е велик. Най-великият за всички времена. Има причина за това. Притежава убийствен сервис. Гледала съм го толкова много пъти, а не съм имала реална представа колко е добър наистина. Може би бих могла да получа някои съвети от Федерер."

Преди решителната среща на смесени двойки швейцарецът нямаше никакви проблеми срещу Тиафо - 6:4, 6:1, докато за Серина задачата срещу Бенчич бе по-трудно изпълнена - 4:6, 6:4, 6:3.

А турнирът продължава - финалът е в събота. Швейцария ще играе срещу Гърция, а САЩ - срещу Великобритания.