Новият космически офис на "ябълковия" гигант, строен според заветите на Стив Джобс, ще бъде напълно завършен през 2016 г. Видеото, което показва процесите на строителството, са снимани с летящ дрон и може само да ни възхити с фантазията на великия основател на Apple.

В навечерието на презентацията на 9 септември слухове и официални новини, свързани с компанията Apple, продължават да наводняват мрежата. Тъкмо вчера Bloomberg съобщи за готвения пуск на разплащателната система iPhone Wallet, микрочипът за която ще бъде внедрен в двата нови модела на iPhone 6. А буквално преди няколко часа в YouTube се появи клипът, в който с летящия дрон DJI Phantom 2 и камеры GoPro Hero 3+ Black Edition бе заснета строящата се, скрита зад високи огради щаб квартира на корпорацията.

Съдейки по видеото, размерът и формата на новата сграда ще напомня на извънземен космически кораб, в който ще работят над 13 хиляди души. Площадката на строежа на 4-етажната конструкция е 2,8 милиона квадратни метра, а на територията ѝ ще има ресторанти, кафенета, фитнес центрове, отделно част за посетители и паркинг с 11 хиляди места.