ГЕРБ ще се яви на изборите с интерактивни плакати, от които директно ще е възможно да бъде чут гласът на Бойко Борисов. Това стана ясно от брифинга на зам.-шефа на партията Цветан Цветанов. От неговите думи се разбра, че всеки ще може да доближи телефона си до плакат на ГЕРБ, да сканира плаката и ако има подходящото приложение, от него ще се чуват думите от някоя от публичните изяви на Борисов.

IT специалистът на ГЕРБ Симеон Велков обясни, че плакатът може да бъде сканиран, а апликацията може да бъде свалена от Google Play за Android. За iPhone приложението ще може да бъде изтеглено след 7 септември. При сканирането на плаката с приложението, което в Google Play може да бъде открито под името ГЕРБ, изписано на кирилица, се стартират клипове, свързани с партията.

Цветанов уточни, че плакатите в 3D формат не се различават като цена от останалите, които не са интерактивни.

„Не винаги новите технологии струват много пари”, коментира Цветанов.

Той обясни, че чрез интерактивността на плакатите всеки може да се информира, а не само да гледа една снимка или един лозунг.

По инициатива на ГЕРБ е създадена и страница във Фейсбук, чиято цел е да бъде повишена избирателната активност. Чрез нея няма да се агитира за ГЕРБ, а само и единствено за това дабъде упражнено правото на глас.