"Лудогорец" отсега прави лятната си селекция, стана ясно от първата пресконференция на клуба за 2019 г. 

Серкан Юсеин от "Ботев" (Пловдив) е договорен и ще се присъедини към клуба най-вероятно през юни, след като вече има предварителен контракт. Привлечен от румънския "Астра" е и националният вратар Пламен Илиев. Той се е разбрал по личните си условия с "Лудогорец", а договорът му в северната ни съседка изтича след половин година и няма да бъде подновен.

Директорът на спортната администрация Георги Караманджуков потвърди вземането под наем на румънеца Адриан Попа. Крилото ще започне подготовка с "орлите" и през пролетта ще играе в Разград под наем, а в края на сезона може да стартират преговори за закупуването му от английския "Рединг".

Бразилецът Жуниор Брандао е преотстъпен за една година на "Гояс" в родината си. 

Старши треньорът Антони Здравков заяви, че целите пред "Лудогорец" остават същите - титлата и купата на България. В щаба му влизат нови хора - бившият национален вратар Здравко Здравков, който се завърна от Китай, и д-р Валентин Великов. Идва и нов анализатор от Бразилия, така стават двама.

През пролетта по един треньор от школата на клуба всяка седмица ще работи с мъжкия отбор. Така се цели по-лесно да се предават изискванията към младите футболисти. Изпълнителният директор Ангел Петричев изреди куп свои мечти, сред които е скоро собствени кадри да играят в първия състав. 

Караманджуков отказа да коментира думите на Гриша Ганчев, че се "разкарва с торби с пари сред отбори и съдии" - имаше такъв въпрос. Той отдаде тези думи на "интереси" и опити "Лудогорец" по този начин да бъде свален от върха. Тук Петричев отправи съвет към конкурентите: да опитват да стигнат нивото на "Лудогорец", а не да го дръпнат към своето. И допълни, че се надява да продължаваме да живеем в правова държава.

Днес и утре футболистите на шампиона минават медицински прегледи, а в сряда заминават за Турция, където ще останат до 3 февруари. Там "зелените" ще изиграят шест контроли. Сред най-интересните съперници е "Цървена звезда" - на 2 февруари.