Отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова ще опитат да атакуват в съда неточности в СРС-тата по делото срещу тях.

Днешното съдебно заседание, на което трябваше да бъдат прослушани част от въпросните СРС-та, беше отложено по причина, че томовете са в Апелативния спецсъд (който пък паралелно умува върху мярката за неотклонение на двете и на Петко Дюлгеров, б.р.).

Биляна Петрова днес заяви пред съда, че е открила неточности между разговорите от автентичните записи и сваления текст. Като пример тя даде реплика, в която казвала "не искам децата в центъра” и която в документите по делото е записана като „не искам десет процента”.

Петко Дюлгеров също е под домашен арест.

Междувременно продължава да се чака решението и на второинстанционния съд, който да потвърди или да отмени домашния арест на обвиняемите за подкуп в особено големи размери Иванчева, Петрова и Дюлгеров.

След 7 месеца в ареста от трети опит Специализираният съд пусна двете и Дюлгеров с втората по тежест мярка "домашен арест" на базата на медицински и психиатрични експертизи. Преди това след атаки от страна на прокуратурата Апелативният спецсъд (АСНС) спираше изпълнението на мярката, а историята дори доведе до това, че председателят на ВКС Лозан Панов бе даден на Инспектората заради това, че е пратил проверка на АСНС.