Григор Димитров (№20 в схемата) започва срещу сърбина Янко Типсаревич (№98, запазен ранкинг) на Откритото първенство на Австралия, отреди тегленият тази сутрин в Мелбърн жребий. Надпреварата започва в понеделник.

Българинът попадна в последната четвъртина, начело на която е Рафаел Надал. Възможен е четвъртфинал между двамата, но преди това Димитров ще има трудни съперници. През миналата година той отпадна на четвъртфинал от Кайл Едмънд (Великобритания).

Ако преодолее ветерана Типсаревич (34 г.), Гришо ще се изправи срещу победителя от мача Пабло Куевас (Уругвай) - Душан Лайович (Сърбия). В третия кръг пък може да го чака и първият съперник от топ 10 в турнира тази година - Джон Иснър (САЩ). Един от най-добрите през миналата година - Кевин Андерсън (РЮА), също може да се окаже на пътя на Димитров, стига да върви напред.

В тази половина на схемата е Роджър Федерер, което означава, че шампионът от последните две години може да чака на полуфинал. Маестрото има за съперник на старта Денис Истомин. Надал, който предпочете да не играе в Бризбейн, пък започва срещу Джеймс Дъкуърт (Австралия).

Новак Джокович очаква квалификант, след което го очакват "млади стрелци" като Денис Шаповалов (Канада), Данийл Медведев (Русия) и т.н.

Жребият отреди голям мач още в първия кръг - между Ник Кириос (Австралия) и Милош Раонич (Канада). Много интересен е и двубоят Кайл Едмънд - Томаш Бердих (Чехия).

Любопитно е, че Янко Типсаревич - първият опонент на Григор, не е играл официален мач от US Open 2017. След това той лекуваше контузия. Това е причината при завръщането си сега да запази класирането си в ранглистата отпреди травмата. Води с 4:1 в преките двубои с първата ни ракета.

За последно двамата спориха на трева през 2016 г. - в "Куинс Клъб", и Типсаревич победи с 2:1 сета.