Полицията в Лас Вегас се е сдобила със съдебна заповед за ДНК проба от обвинения в изнасилване Кристиано Роналдо, пише "Уолстрийт джърнъл". Документът вече е изпратен по съответния ред в Италия, тъй като голмайсторът живее и играе там (в "Ювентус").

През миналата година властите във Вегас подновиха разследване срещу Кристиано, след като учителката и бивш модел Катрин Майорга заяви, че през юни 2009 г. е била насилена от звездата в луксозния му хотелски апартамент след запознанство в нощен бар. Майорга се е оплакала още тогава в полицията, но впоследствие е оттеглила думите си след подписано споразумение за мълчание и преведени 375 000 долара от Роналдо.

Един от адвокатите на №7 - Петер Кристиансен, заявява, че изисканата ДНК е напълно "стандартна процедура". Той отново подчертава, че станалото в нощта на 12 юни е било изцяло по "взаимно съгласие".

Според "Уолстрийт джърнъл" доказването на наличието на ДНК от Роналдо по дрехите на Катрин Майорга е от ключово значение за разследването. Следи от такава са открити по роклята на жената, остана да се установи дали е на португалеца.

Футболистът няколко пъти отрече да е виновен с официални изявления, а веднъж го направи и на пресконференция. Той заяви, че е спокоен и че "скоро истината ще излезе наяве".

Интернет платформата "Футболлийкс" разпространи в текст целия разпит на Роналдо от юни 2009 г. Там той признава, че Майорга първоначално не е искала да прави секс с него и той е "подходил грубо", но това не значело, че я изнасилил. После се извинил.

След като стана ясно, че разследването е подновено адвокат на американката заяви, че тя неохотно е взела парите в месеците след случката. Изнасилването преобърнало живота ѝ, единственото ѝ желание било истината да възтържествува.

Неотдавна полицията в Лас Вегас официално съобщи, че разследва казуса като всеки друг и спазва процесуалните стъпки и не се влияе от това, че единият от замесените е известен спортист, нито пък че случаят веднъж вече е бил приключен.